Kun käyttöönottoprojekti aloitetaan, saa asiakas myyjältä tiedon projektipäälliköstä, joka on vastuussa projektin kulusta. Projektipäällikkö ottaa vikkelästi yhteyttä asiakkaaseen ja sopii käyttöönottoprojektin aloituspalaverin ajankohdan. Aloituspalaverissa keskustellaan asiakkaan tarpeista ylätasolla. Ennen aloituspalaveria projektipäällikkö ja myyjä tekevät sisäisen handoverin, jossa myyjä taustoittaa kaikki jo käydyt keskustelut ja esiin tulleet asiakastarpeet projektipäällikölle. Näin keskustelu aloituspalaverissa saadaan käyntiin mahdollisimman jouhevasti.
Alussa käydään läpi kevyt projektisuunnitelma, jolloin asiakas voi kommentoida ja toivoa muutospyyntöjä ilman huolta lisäkustannuksista. Palvelun sovitut konfiguroinnit ja muutokset toteutetaan kahdella iteraatiokierroksella. Teemme ensimmäisen version, jota asiakas testaa ja antaa testauksen perusteella kommenttinsa. Kommenttien pohjalta teemme toisella kierroksella tarvittavat muutokset. Kun käyttöönotto on suoritettu, siirtyy asiakkaan ensisijainen yhteyshenkilö Granitella projektitiimiltä asiakkuudenhallintatiimille.
Meillä on paljon kokemusta hyvin erityyppisistä asiakkaista, ja sen ansiosta osaamme hyvin lukea uusien asiakkaidemme tarpeita. Pystymme usein jo asiakkaan antamien esitietojen perusteella tekemään teknisen käyttöönoton ja konfiguroimaan järjestelmän valmiiksi. Yhdessä keskusteltaviksi jäävät esimerkiksi käyttöönoton lanseerauksen laajuus, käyttöönoton läpivienti organisaatiotasolla sekä pääkäyttäjäkoulutuksen kohderyhmä. Lisäksi asiakkaan toiveiden mukaan toteutetaan konfigurointia, kuten riskiasteikkojen ja riskiluokittelujen mukauttamista.
Asiakkaan tulisi pohtia seuraavia asioita:
- Minkälainen riskien arvioinnin kohderakenne on?
- Käyttäjät: koko organisaation henkilöstö vai tietyt käyttäjät?
- Minkälaiset käyttöoikeudet tarvitaan?
Keskimäärin käyttöönottoprojektit saadaan vietyä loppuun aloituspalaverin, välipalaverin ja pääkäyttäjäkoulutuksen voimin. Esimerkiksi pörssiyhtiöiden ollessa kyseessä voidaan palavereita pitää enemmänkin, jolloin voidaan keskustella erillisissä tilaisuuksissa tarkemmin esimerkiksi käyttöoikeuksista ja niiden laajuudesta, kohderakenteesta sekä palvelun konfiguroinnista ja pohtia yhdessä parhaita mahdollisia ratkaisuja yrityksen tarpeisiin.