Työturvallisuuden kehitys helposti Granitella | Case: MSK Group

Helppoa ja vaivatonta työturvallisuuden kehittämistä

Graniten avulla MSK Group ratkaisi työturvallisuuspulmansa

"Granite on tehnyt työturvallisuuden kehittämisestä helppoa."


Tero Yliselä, Henkilöstöjohtaja, MSK Group


MSK Group ottaa työturvallisuuden kehittämisen vakavasti. Ennen Graniten käyttöönottoa laajaa liiketoimintaa harjoittavan organisaation työtapaturmalukemat eivät olleet mielekästä luettavaa, joten käytössä olleelle tietojärjestelmälle ryhdyttiin etsimään käyttäjäystävällisempää vaihtoehtoa.

Työturvallisuuden johtamiseen tarkoitettujen järjestelmien helppokäyttöisyys on yksi tärkeimmistä avaintekijöistä kaikissa kehitystavoitteissa. Tulokset vaativat henkilöstöltä asennemuutosta, jota tukee vain riittävän matala käyttöönottokynnys. Juuri näiden syiden vuoksi MSK Group valitsi Graniten.


"Työtapaturmien aiheuttamat poissaolot ovat vähentyneet Graniten käyttöönoton myötä nopeasti."


Tero Yliselä, Henkilöstöjohtaja, MSK Group


Oikea digitaalinen palvelu on hyvin monissa tapauksissa juuri se puuttuva rengas, jota yrityksen työturvallisuuden kehittyminen kaipaa. MSK Group on monialakonserni, jonka toiminnalle on eduksi, että kaikki toiminta noudattaa yhtenäisiä malleja. Kun työturvallisuudesta kertovaa dataa tuotetaan kaikille yhteiseen järjestelmään, saadaan näkyvyyden lisäksi aikaiseksi synergiaetuja myös toimipisteiden välisestä vertailusta.

Määrämuotoisuus on työturvallisuuden kehityksen elinehto, mutta Graniten palveluiden notkeus mahdollisti niiden muokkaamisen ilman raskaita ja kalliita kehitysprojekteja myös sensitiivisten ja henkilöstötasoisten kehityskohteiden tarpeisiin.


"Graniten matala käyttökynnys on tukenut kehitystavoitteitamme."


Teemu Suokko, Työsuojelupäällikkö, MSK Group


Työturvallisuuden kehittäminen on kokonaisvaltainen prosessi, joka vaatii useimmiten huomattaviakin panostuksia vanhojen asenteiden muuttamiseksi.

MSK Group onkin ottanut käyttöönsä monia Graniten työturvallisuuspalveluita, joista jokainen vastaa tiettyihin haasteisiin organisaation toiminnassa. Eniten käytössä on turvallisuushavainnot, joiden tekeminen on mahdollistettu näppärän ilmoituslinkin avulla.

Työturvallisuuden tasoa MSK Groupissa on parantanut myös työn riskien arviointiin tarkoitettu Granite-palvelu, joka on tehnyt riskienarvioinnista huomattavasti ripeämpää verrattuna aiemmin käytössä olleisiin perinteisiin lippulappuratkaisuihin.


Kokeile Granitea ilmaiseksi

Kuulostaako Graniten tehokas työturvallisuusratkaisu sopivalta työkalulta myös teidän organisaationne tarpeisiin? Graniten palveluihin on helpointa tutustua kokeilemalla niitä täysin ilmaiseksi 30 päivän ajan.