Testaajasta ohjelmistokehittäjäksi | Granite.fi

Testaajasta ohjelmistokehittäjäksi

Samuli opiskeli tietojenkäsittelytieteitä vasta toista vuotta, kun huomasi ainejärjestön sähköpostilistalla mainoksen Graniten uusista työpaikoista: haussa oli ohjelmistotestaaja, joka pääsisi työssään kehittymään ohjelmistokehittäjäksi. Homma kuulosti Samulin mielestä erinomaiselta ponnistuslaudalta työelämään ja ensikosketukselta ohjelmistoalan ammatilliseen puoleen, josta hänellä ei tuolloin ollut vielä lainkaan kokemusta.

Aloitettuaan Granitella testaajana 1,5 vuotta sitten pääsi Samuli nopeasti harjoittelemaan myös ohjelmistokehitystä.

"Tein alussa testausta, sekä manuaalista että sellaisten pienien skriptien kirjoittelua. Ensimmäisenä kesänä aloin tehdä Reactilla ja Lumenilla sellaista erillistä dashboardia Graniten sisäiseen käyttöön, missä pääsin vähän koodailun makuun ja harjoittelemaan. Se oli hyvä, kun siinä ei sitten ollut sillä lailla paineita, että hajotan koko meidän järjestelmän", Samuli nauraa

Sittemmin hän on päässyt nopeasti sisään uusiin tehtäviinsä ja saanut reilusti vastuuta – tällä hetkellä Samuli työstää Graniten julkista APIa itsenäisesti.

Granitella kehittäjillä on paljon vaikutusmahdollisuuksia itse kehitystyöhön, koska omaa tuotetta tehdessä ei tapahdu vain asiakkaan ehdoilla. Granitella kehittäjät saavat myös keskittyä hyvin pitkälti kehitystyöhön, sillä asiakasyhteydenpidosta vastaavat erikseen nimetyt projektipäälliköt. Tämä järjestely on ollut Samulillekin mieluinen, koska se tekee hänen työstään myös stressittömämpää.