Väärinkäytösilmoitukset | Työkalu ilmoitusten tekemiseen & hallintaan

Väärinkäytösilmoitukset

Ota koppi väärinkäytösilmoituksista

Erilaiset tietovuotoskandaalit ovat viime aikoina nousseet usein otsikoihin. Muun muassa Panama Papers, Dieselgate ja Cambridge Analytica ovat osoittaneet, että yksittäisillä kansalaisilla voi olla merkittävä asema yleistä etua ja koko yhteiskunnan hyvinvointia vahingoittavien väärinkäytösten paljastamisessa. Euroopan komissio valmistelee koko EU:n laajuista lainsäädäntöuudistusta, joka velvoittaa yrityksiä ja kuntia ottamaan käyttöön sisäiset menettelyt väärinkäytöksiä koskevien ilmoitusten käsittelyä varten. Granite Väärinkäytösilmoitukset on digitaalinen työkalu, jonka avulla yritykset ja organisaatiot voivat vastata väärinkäytösten paljastajien suojelemisesta määrääviin asetuksiin ja osoittaa noudattavansa niitä. Granite Väärinkäytösilmoitukset -työkalun avulla luottamuksellisten sisäisten ilmoitusten mahdollistaminen onnistuu vaivattomasti. Aloita Granite Väärinkäytösilmoitukset -työkalun kokeileminen ilmaiseksi jo tänään.

Luo luottamuksellinen ilmoituskanava

Väärinkäytösilmoitusten ytimessä on rikkumaton luottamuksellisuus. Granite Väärinkäytösilmoitukset -työkalun avulla on helppoa luoda anonyymi ilmoituskanava, jonka avulla on mahdollista suojella ilmoittajaa mahdollisilta negatiivisilta seuraamuksilta ja kostotoimenpiteiltä. Granite Väärinkäytösilmoitukset -työkalulla on mutkatonta korvata jo käytössä olevat ilmoitusratkaisut, jotka hyödyntävät tietosuojan kannalta kyseenalaisia ilmaispalveluita ja sähköpostiohjelmia. EU:n asetusuudistukseen vastaaminen edellyttää tarkoituksenmukaisia teknologisia ratkaisua. Granite Väärinkäytösilmoitukset -työkalun avulla kuka tahansa voi tehdä väärinkäytösilmoituksen. Käyttöönotto onnistuu parhaimmillaan jo muutamassa tunnissa.

Seuraa tilanteen kehitystä ja mahdollista sisäinen käsittely

Granite Väärinkäytösilmoitukset -työkalu on ensisijaisesti organisaatioiden sisäiseen käyttöön tarkoitettu työkalu, mutta sen avulla on mahdollista avata helppokäyttöinen, suojattu ilmoituskanava myös organisaation ulkopuolelle, jolloin toiminnan kokonaiskuvasta muodostuu tarkempi, täsmällisempi ja ajantasaisempi. Väärinkäytösten riski on todellinen kaikilla toimialoilla, minkä vuoksi Granite Väärinkäytösilmoitukset -työkalu on suunniteltu toimialariippumattomaksi. Granite Väärinkäytösilmoitukset -työkalun avulla yrityksissä ja organisaatioissa on mahdollista luoda vaatimusten mukaiset toimintaperiaatteet ilmoitusten vastaanottamiseen, käsittelyyn ja kehitykseen.

Arvioi tarvittavat toimenpiteet ja käsittelyn tarpeet

Granite Väärinkäytösilmoitukset -työkalun ominaisuudet tekevät tilannearviointien tekemisestä helppoa. Työkalun avulla tehtyjen väärinkäytösilmoitusten käsittely sujuu mutkattomasti. Ilmoitusten käsittelystä vastaava henkilö voi kätevästi arvioida vaatiiko ilmoitukseen vastaaminen organisaation sisäisiä toimenpiteitä, vai tuleeko sen käsittely siirtää viranomaisille. Granite Väärinkäytösilmoitukset -työkalu mahdollistaa toiminnasta kohoaviin ongelmakohtiin reagoimisen ennen kuin ne kehittyvät ylitsepääsemättömiksi ja nousevat julkisiksi ongelmiksi. Väärinkäytösilmoitusten joustavan käsittelytyökalun avulla väärinkäytösten aiheuttamia sanktioita ja maineongelmia on mahdollista ennakoida ja korjata.

Vastaa velvoitteisiin ja paranna toiminnan läpinäkyvyyttä

Toiminannan avoimuus ja läpinäkyvyys eivät ole nykymarkkinoilla ainoastaan säännöstelyn trendi, vaan myös kuluttajille aina vain tärkeämpi asia ja sitä myöten myös kilpailuvaltti. Toiminnassaan läpinäkyvyyteen ja vastuullisuuteen avoimesti pyrkivä organisaatio voittaa kuluttajien luottamuksen ja huomion. Granite Väärinkäytösilmoitukset -työkalun avulla toiminnan läpinäkyvyyden kehitys ja siitä viestiminen sujuu kuin itsestään. Myös väärinkäytöksiä koskeviin säädöksiin vastaaminen onnistuu työkalun avulla vaivattomasti. Työkalun avulla tehdyistä ilmoituksista ja niiden pohjalta tehdyistä toimenpiteistä jää tieto järjestelmään ja työkalun automaattiset raportoinnit tekevät vaatimustenmukaisuuden toteen osoittamisesta yksinkertaista.

Kiinnostuitko?

Tutustu tarkemmin Graniten riskienhallinta -tuotteisiin.